Deze blog ben ik begonnen op 12 maart 2012.

Mijn favoriete hobbies zijn tuinieren, en wel "natuurlijk tuinieren" en schilderen.

Daarover wil ik in mijn blog gaan berichten.

vrijdag 27 april 2012

April is voorbij gevlogen. Helaas met allemaal andere dingen dan tuinieren of schilderen.
En komende week komt  Ukkie 4 dagen logeren, dus nog even geduld.
Ik weet intussen wat de bloem was waarvan ik de naam niet wist: een Trillium. Toen hij bloeide zag ik het meteen.
In de zuidtuin op het terras hadden we twee appelboompjes in grote metselkuipen. Die hebben we nu in de volle grond gezet met een extra gift koeienmest. Ze bloeien in ieder geval prachtig.
Het terras is geheel opgeruimd vanwege zandbak en schommel voor Ukkie. Dat is een hele verandering.
Ik heb dit jaar niets gezaaid en niets besteld bij Easy Plant. Achteraf maar goed ook.
Zoonlief kwam trouwens met een grote bak met zaailingen: of ik daar maar een week op wilde passen.
In de overgebleven plantenbakken heb ik veel viooltjes zitten, ik denk bosviooltje. In de tuin willen ze nooit.
In de noordtuin komen de gevlekte orchissen en de ratelaar alweer op. Beide heb ik ooit gezaaid. Rond de orchissen (langs de vijverrand) begon gras te groeien. Ik was bang, dat ik de orchissen zou beschadigen als ik het zou verwijderen, dus toen heb ik van de nood maar een deugd gemaakt door ratelaars te zaaien, die op gras parasiteren. Foto volgt nog.
Momenteel ziet de vijverrand geel van de dotters, maar ze zijn alweer op hun retour. Binnenkort moet ik de zaaddozen verwijderen, anders krijg ik er veel te veel.
Vandaag 5 potjes paardebloemengelei gemaakt (paardenbloemen en pannenkoeken lust ik niet).
Je hebt er 250 mooie open bloemen voor nodig (dus moet het zonnig zijn). Laat ze eerst even buiten liggen, zodat eventuele beestje eruit kunnen kruipen. Je doet ze in 1 liter water samen met een in stukken gesneden citroen en sinaasappel.
Breng aan de kook en laat het een uur zachtjes trekken. Dan zeven, aanvullen tot weer een liter met uitgeperst sinaasappelsap en dan een pondje geleisuiker erbij en ruim een minuut laten koken.
Eerst wilde niemand het hebben, maar nu vraagt men er om. Toen ik het voor het eerst deed, was het begin mei, nu neigt de bloeperiode naar half april. De eerste pluizebolletjes heb ik alweer gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten